ID 4.a et – Kemija v prehrani
INTERESNE DEJAVNOSTI – 4.A ET
TEMA: KEMIJA V PREHRANI
______________________________________________________
Dijakinje in dijaki 4.A ET bodo imeli v torek, 9. 11 .2021 interesno dejavnost.
Ko učilnica ali domače okolje postane kemijski laboratorij, polno zanimivih kemijskih reakcij, je lahko tudi kemija zanimiva. Dijaki bodo teoretično znanje biologije, kemije in tudi podjetništva uporabili v praksi – v vsakdanjem življenju.
Znanje o soleh, barvilih, zeliščih, trženju, oblikovanju in še čem bodo utrdili pri izdelavi zeliščne in še kakšne soli. Nastali bodo čudoviti produkti različnih kemijskih reakcij. Pa še kot darilca jih lahko uporabimo.
Z delom bomo pričeli ob 11.00 uri.
POTREBŠČINE:
-grobo mleta sol
-suha zelišča (rožmarin, timijan …)
-posušeni cvetovi sivke, kamilice, vrtnice…
-barvila (ki se uporabljajo v kuhinji)
-eterično olje (timijan, evkaliptus, bor, sivka…)
-steklen kozarec ali vrečka
-material za dekoracijo
Ta dan malica odpade.
Interesno dejavnost pripravila:
Sabina Kavčič