Življenjski moto Marka Geršaka, soustanovitelja društva Bodifit je:

»Sanjaj, kar bi rad sanjal, pojdi tja, kamor si želiš, bodi, kar si želiš biti, saj imaš samo eno življenje in eno samo priložnost, da storiš vse, kar si želiš storiti.«

Marko Geršak je naš nekdanji dijak  smeri aranžerki tehnik. Čeprav danes ne dela v aranžerski stroki, pravi, da si je s poklicem aranžerski tehnik pridobil občutek za estetiko, kreativnost in dinamičnost ter da moraš vse, kar v življenju počneš, znati na neki način tudi prodati.

Spomni se, da je  že v srednji šoli imel želje, ki so se takrat zdele neuresničljive, saj nihče ni razumel, da želi postati inštruktor fitnesa – si izbrati poklic, ki takrat sploh ni obstajal.  Vztrajal je pri naporni vadbi bodibildinga, na tekmovanjih pobiral nagrade, si pridobival strokovna znanja s področja fitnesa. In ker je imel vizijo, kaj hoče, je tisto, kar je počel najraje, postalo njegovo življenje. Fitnes danes zanj ne pomeni samo službe, ampak ga jemlje kot poslanstvo, ker mu predstavlja zdravo telo, dobro počutje in zmožnost razvijanja vseh potencialov lastnega telesa.

Danes je Bodifit, katerega soustanovitelj in glavna gonilna sila je Marko Geršak, največja fitnes organizacija v Sloveniji. Ima več kot 4 000 članov, ki se lahko rekreirajo v petih fitnes centrih po vsej Sloveniji, in zaposluje 80 sodelavcev. V prihodnosti se želijo širiti tudi v tujino, zlasti v Avstrijo in na Hrvaško. Ob tem pa v Bodifitu ne pozabljajo na dobrodelnost in s svojo dejavnosti podpirajo gibalno omejene.

Našim dijakom, ki so v okviru športnega dneva obiskali Bodifit, je svetoval, da naj sledijo svojim sanjam, hkrati pa  naj ne pozabijo, da smo skupaj močnejši, da se je treba povezovati, saj človek sam ne pomeni nič. Poudaril je, da naj si mladi ne uničujejo življenja z drogami, stvarmi, ki škodujejo, in naj ne dovolijo, da jim drugi uničijo življenje.

Zapisala Vlasta Rojs

 

Dostopnost