Na pot likovnega ustvarjanja se je podal zelo zgodaj. Že kot predšolski otrok je rad risal. Privlačile so ga figure iz stripov in filmov, katere je rad prebiral in gledal, pozneje pa skiciral. Ervin je od leta 2007 član likovne sekcije KUD Forma viva Makole  in  ima v tem sodelovanju  že nekaj razstav. Udeležil  se je tudi likovnih natečajev v Sloveniji in v tujini. Udeležil se je likovnega natečaja z nazivom »Zlati cekin«, ki je bil namenjen otrokom iz celega sveta, med 4. in 15. letom starosti. Natečaj je potekal v Turčiji in takrat je osvojil odlično 2. nagrado.  Še pred tem je kot 10-letni deček osvojil leta 2008 svojo prvo likovno nagrado na tematiko Gradovi kralja Matjaža v Črni na Koroškem, kjer so razstavljali otroci osnovnih šol iz vse Slovenije. V letih 2008 in 2010 se je udeležil likovnega natečaja  Otroški portret, katerega je organizirala osnovna šola Mengeš.  Istega leta je  v Turčiji v Gaziantepu osvojil  Naslovnico leta v tekmovanju za najmlajše slikarje od 5. do 15. leta starosti.

Ervin je najprej začel risati s svinčnikom, predvsem filmske junake iz filma Gospodar prstanov. Pozneje je začel slikati na platna z akrilom. Danes večinoma uporablja olje. Izredno je nadarjen za portrete, upodablja pa tudi tihožitja in krajine. Vsako leto obiskuje šolo priznanega slovenskega akademskega slikarja Rudolfa Španzla, ki v Ervinu vidi velik talent. Ervin večino svojega prostega časa posveti slikarstvu, pridobiva znanja in izkušnje in njegova velika želja  je nadaljevati šolanje na likovni akademiji; pri tem ga tudi vzpodbuja  njegov mentor in vzornik Španzel.

Ervin Dvoršak se je  predstavil v javnosti z že lepim številom samostojnih razstav, sodeloval pa je tudi na mednarodnih skupinskih razstavah. Je redni udeleženec Mednarodnega kiparsko slikarskega simpozija v Makolah, na katerem je med priznanimi slikarji z mednarodno udeležbo dobil že 2 krat prvo nagrado.

(Silvija Verovnik, slikarka in predsednica likovne sekcije KUD Forma viva Makole)

Dostopnost